Πάτμος: «Ονειρικές» παραλίες… στο νησί της Αποκάλυψης!

Πάτμος. Το υπέροχο νησί των Δωδεκανήσων, που είναι γεμάτο ανεπανάληπτες εικόνες και εκπλήξεις, σας περιμένει να το εξερευνήσετε!

Δεσπόζει με την παρουσία του στο Αιγαίο Πέλαγος και είναι πασίγνωστο ως το νησί της «Αποκάλυψης» εξαιτίας της ιδιαίτερης θρησκευτικής του βαρύτητας, καθώς η Ιερή Σπηλιά του, υπήρξε χώρος εξορίας για τον «Ιωάννη τον Θεολόγο» μαθητή του Ιησού.

Στο διάβα της Ιστορίας, αποτέλεσε το «μήλο της έριδος» για πειρατές και κραταιές αυτοκρατορίες, ενώ είναι η γενέτειρα του Εμμανουήλ Ξάνθου, ενός εκ των ιδρυτών της «Φιλικής Εταιρείας» κατά την Επανάσταση του 1821.

Σήμερα, χαρακτηρίζεται ως ένας άκρως δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός, ιδανικός για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Στην Πάτμο θα συναντήσετε προσκυνηματικούς χώρους λατρείας, εστιατόρια, μοναδικά τοπία, θαλάσσια σπορ, το ηφαίστειο «Ζουλούφι» και μοντέρνες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης και μη.

«Σημείο αναφοράς» που πιστεύουμε ακράδαντα πως θα χαραχτεί στη μνήμη σας, είναι οι παραμυθένιες παραλίες του νησιού. Ψιλή άμμος, αρμυρίκια, κολπίσκοι, όρμοι, επιβλητικοί βράχοι, βότσαλα, κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά, συμπληρώνουν το παζλ του απύθμενου φυσικού κάλλους!

Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψετε τις κορυφαίες εξ αυτών…