Κάρπαθος: Το γραφικό νησί στα Δωδεκάνησα

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε έκταση νησί του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων (μετά τη Ρόδο). Έχει έκταση 302,152 τ.χλμ., μήκος ακτών 160 χλμ. και συνολικό πληθυσμό 6.567 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Αποτελεί πλούσιο βιότοπο και γι’ αυτόν τον λόγο διαθέτει προστατευόμενες περιοχές, όπου διαβιούν είδη πανίδας και χλωρίδας, σημαντικά για το οικοσύστημα που απειλούνται με εξαφάνιση.

Είναι ένα μεγάλο νησί και θα χρειαστείτε μέρες για να το γυρίσετε και να μπορέσετε να εκτιμήσετε τη φύση, τις παραλίες, το καλό φαγητό, τους γραφικούς οικισμούς και τις ιδιαίτερες παραδόσεις που οι κάτοικοι κρατούν ακόμα.

Η μουσική είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της παράδοσης του τόπου. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα πανηγύρια γιατί η εμπειρία που θα σας προσφέρουν θα σας μείνει αξέχαστη.

Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει το νησί που είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψουν, αυτό που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε είναι το χωριό Όλυμπος που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χωριά. Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στην κορυφογραμμή του βουνού, με τον αέρα μόνιμο κάτοικο να φυσάει ανάμεσα στα στενά σοκάκια, το χωριό είναι αυτόνομο και αυτάρκες. Όλοι έχουν τα ζώα τους, όλοι μαστορεύουν με παραδοσιακούς τρόπους, ενώ πολλές γυναίκες είναι ντυμένες ακόμα με παραδοσιακές φορεσιές. Είναι χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός και αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο χωριό και να δείτε τη θέα από ψηλά στη θάλασσα.

Δείτε περισσότερα πλάνα από τις μαγευτικές παραλίες μέσα από τον φακό του Globus Travellus