Τήλος: Από τα πιο μικρά αλλά ονειρεμένα νησιά στα Δωδεκάνησα

Η Τήλος είναι ένα νησί από τα Δωδεκάνησα, το έβδομο σε φθίνουσα κατάταξη έκτασης.

Tο μικρό νησί της Τήλου βρίσκεται κοντά στη Ρόδο. Προσελκύει ταξιδιώτες κυρίως ως τοποθεσία μοναδικών φυσικών καταφυγίων και αρχαιολογικών περιοχών. Παρά το μέτριο μέγεθός του, η επικράτεια του νησιού αποτελείται από 16 φυσικά καταφύγια, τα οποία φιλοξενούν δεκάδες σπάνια είδη πουλιών. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκατοντάδες σπάνια είδη φυτών εκεί. Το νησί παραμένει στο επίκεντρο των αρχαιολόγων. Σε ένα από τα τοπικά σπήλαια ανακαλύφθηκαν υπολείμματα προϊστορικών ζώων.

Υπάρχουν επίσης απίστευτα ιστορικά μνημεία στο νησί. Συνιστάται η έναρξη της εκδρομής από το διοικητικό κέντρο της Τήλου, το Μεγάλο Χωριό. Το κύριο ιστορικό σύμβολο της πόλης είναι το Κάστρο των Ιπποτών. Η αρχιτεκτονική του Μεταλλού Χωριού είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η νέα πόλη χτίστηκε στη θέση ενός μεγάλου πρώην οικισμού. Περπατώντας στους  δρόμους της πόλης, μπορείτε να δείτε κτίρια από περασμένους αιώνες. Τα ερείπια κτισμάτων παλαιότερης περιόδου δεν χαλούν την όψη του τόπου.

Μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού είναι οι εξής:

Έριστος

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή παραλία του νησιού. Απολαύστε τον ήλιο άφοβα χάρη στα αρμυρίκια κάτω από τα οποία μπορείτε να στρώσετε την ψάθα σας. Η Έριστος απέχει από το Μεγάλο Χωριό της Τήλου περίπου ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο.

Πλάκα

Στην Πλάκα, κάτω από τους ψηλούς ευκάλυπτους, πανέμορφα παγώνια τριγυρνούν ελεύθερα στα ψιλά βότσαλα, ανοίγοντας τα πολύχρωμα φτερά τους για να σας καλωσορίσουν. Η παραλία βρίσκεται 4 χλμ δυτικά του Αγίου Αντωνίου και μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια.

Λιβάδια

Είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Τα Λιβάδια έχουν κρυστάλλινα νερά και ακτή στρωμένη με βότσαλα. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς έχει ρηχά και πολύ ζεστά νερά. Ένα μέρος της παραλίας διαθέτει ξαπλώστρες εάν δεν διαθέτετε δικό σας εξοπλισμό, ωστόσο μπορείτε και να απομονωθείτε καθώς υπάρχουν και σημεία της παραλίας χωρίς ξαπλώστρες.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο από LiveTraveling