Κάρπαθος: Κορυφαίες παραλίες που μαγνητίζουν!

Κάρπαθος. Το νησί του Αιγαίου που έχει γοητεύσει χιλιάδες επισκέπτες παγκοσμίως, έχει κάποιες από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου!

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και εμπλουτίζεται από είδη χλωρίδας και πανίδας που αποτελούν προστατευόμενα φυσικά καταφύγια. Λεηλατήθηκε και κατακτήθηκε από τους Βενετούς και τους Οθωμανούς και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1948.

Το μεσαιωνικό και γραφικό χωριό «Όλυμπος» πρέπει οπωσδήποτε να το περπατήσετε, ενώ το «Παλαιόκαστρο της Αρκάσας» και η αρχαία ακρόπολη που βρίσκεται στο Απέρι σηματοδοτούν τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του νησιού.

Η Κάρπαθος είναι έξοχος προορισμός για οικογένειες και μη, αφού σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών και δραστηριοτήτων. Ιδανική τόσο για πεζοπορία λόγω του ορεινού γεωγραφικού ανάγλυφου, όσο και για windsurfing και kitesurfing αν είστε θιασώτες των θαλάσσιων σπορ…

Οι παραλίες της, είναι το «κερασάκι στην τούρτα» και είμαστε πεπεισμένοι πως θα σας μείνουν αξέχαστες! Η αντίθεση βουνού-θάλασσας, η πλούσια βλάστηση που «καθρεφτίζεται» στα γαλαζοπράσινα νερά τους, τα βοτσαλάκια, οι όρμοι, η λευκή αμμουδιά και οι βράχοι από τους οποίους μπορείτε να βουτήξετε, δημιουργούν ένα τοπίο σαγηνευτικό!

Στο βίντεο… μια εικόνα, χίλιες λέξεις..