Κάλυμνος: Παραλίες που «αιχμαλωτίζουν» τη σκέψη…

Κάλυμνος. Το νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, που είναι «χάρμα οφθαλμών» και θα σας πάρει το μυαλό!

Το «νησί των σφουγγαράδων» όπως είναι ευρέως γνωστό, βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και συνορεύει με τη Λέρο. Προσαρτήθηκε στην ελληνική επικράτεια το 1948, ύστερα από μια μακροχρόνια ιστορία εδαφικών ανακατατάξεων. Το γεωγραφικό του ανάγλυφο είναι κυρίως ορεινό και στις ακτές του σχηματίζονται ακρωτήρια, όρμοι και λιμένες.

Όσοι ενδιαφέρεστε για τα πολιτιστικά δρώμενα, στην Κάλυμνο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε μία πλειάδα μουσείων, όπως το «Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου» και το «Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου» που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων.

Οι λάτρεις του ρίσκου θα τη λατρέψετε, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς για αναρρίχηση παγκοσμίως.

Χώροι εστίασης, διασκέδασης και άθλησης υπάρχουν διάσπαρτοι κατά μήκος του νησιού, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η τοπική κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ποικίλα ήθη και έθιμα.

Είναι ένας τόπος προικισμένος με γεωλογικό πλούτο, κάτι που τον βοηθά να έχει πολύπλευρες παραλίες. Οργανωμένες, παρθένες, οικογενειακές, πολυσύχναστες, εναλλαγή τοπίων με άγρια ομορφιά, ποικιλία υδάτινων χρωμάτων και αμμουδιών, καθώς και αυτές με το ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα συνωμοτούν στη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως!

Στο ακόλουθο βίντεο σας προσφέρουμε απλόχερα μια σειρά μαγικών εικόνων…