Λέρος: Το ακριτικό νησί με τις πανέμορφες παραλίες!

Λέρος: Υπέροχες παραλίες, γραφικά σοκάκια, φιλόξενοι άνθρωποι και ένα μεγαλοπρεπές κάστρο, σας περιμένουν, μεταξύ άλλων στο ιδιαίτερο νησί των Δωδεκανήσων!

Συνορεύει με την Κάλυμνο και βρίσκεται κοντά στην Τουρκία. Η «Αγία Μαρίνα» είναι η πρωτεύουσα της Λέρου, ενός νησιού με έντονα αποτυπωμένη τη βενετσιάνικη και οθωμανική επιρροή, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε εμπόλεμες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας και ήταν από τα κέντρα υποδοχής χιλιάδων εκδιωγμένων από τη Μικρασιατική Καταστροφή!

Το «Κάστρο Παντελίου» είναι το πιο βαρυσήμαντο αξιοθέατο του νησιού και σας επιφυλάσσει μια θέα που «κόβει την ανάσα» καθώς βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του! Αλίαντος ή Αλιντα, Αγιά Κιουρά, Βρωμόλιθος, Κουλούκι και Παντέλι είναι κάποια από τα πιο περίοπτα χωριά της Λέρου και στους κόλπους τους φιλοξενούν «παραδεισένιες» παραλίες..

Το νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, είναι από τα λίγα που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμη από τον μαζικό τουρισμό. Παραδοσιακά ήθη και έθιμα, τοπικές ταβέρνες και εν γένει γαστρονομικές επιλογές των ντόπιων σας υποδέχονται με «ανοιχτές αγκάλες» να τις γευτείτε!

Το καλύτερο, σας το αφήσαμε για το τέλος… Οι παραλίες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη σας! Κρυστάλλινα νερά, απαλές αμμουδιές, πολύχρωμα βότσαλα, ορμίσκοι, ανεμόμυλοι, οργανωμένες αλλά και «ακατέργαστα διαμάντια» σας υπόσχονται ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης!

Το παρακάτω βίντεο θα σας ταξιδέψει…