Πατάτες πενταράτες: Η πεντανόστιμη σπεσιαλιτέ της Νάξου

Οι πατάτες πενταράτες όπως τις αποκαλούν, είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Νάξου.

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με τηγανιτές πατάτες που θα σας ξετρελάνουν. Ιδανική για όταν δεν υπάρχει χρόνος και ψάχνεται να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο.

Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται.

Υλικά:

  • ½ κιλό πατάτες μικρές
  • ½ κιλό κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε φέτες και τις ρίχνουμε στις πατάτες αφού έχουν τηγανιστεί λίγο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Γυρίζομαι να αναμειχθούν και να τηγανιστούν καλά

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!