Μυκόνος: Το πανέμορφο νησί των ανέμων

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.

Είναι γνωστή και ως το νησί των ανέμων, βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και αποτελεί ένα από τα παγκοσμίου φήμης ελληνικά νησιά, συνώνυμο του κοσμοπολιτισμού και των πολυτελών διακοπών. Λαμπερή και αέρινη στο φως της ημέρας, γοητευτική και μυστηριώδης τη νύχτα, είναι ένας ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Δείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού

Παραλία Ελιά

Είναι μια όμορφη, μεγάλη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ (όπως θαλάσσιο σκι, windsurfing, jet ski).Χαρακτηρίζεται και ως gay-friendly και σε συγκεκριμένα μέρη της παραλίας επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Παραλία Αγράρι

Ήσυχη παραλία, μεγάλη αμμουδιά, με αρμυρίκια δεξιά και αριστερά, πεντακάθαρα νερά , απομονωμένη, για όσους δεν αγαπούν τα πλήθη.

Παραλία Αγία Άννα(Καλαφάτη)

Η παραλία Αγία Άννα Καλαφάτη, είναι με ψιλή άμμο στην αρχή. Στη παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλελες . Στην παραλία λειτουργεί και το Diving Center, όπου μπορείτε να πάρετε μαθήματα καταδύσεων ή να συμμετάσχετε σε υποβρύχιες εξερευνητικές εκδρομές .

Παραλία ΔΙΒΟΥΝΙΑ

Στο ακρωτήριο αποκαλύφθηκε μια σειρά από οικιστικά λείψανα που ξεκινούν από τους προϊστορικούς χρόνους με συνέχεια ως την ρωμαϊκή περίοδο. Στη χερσόνησο Δίμαστο έχει ενδείξεις της πιθανής ύπαρξης άλλης μιας προϊστορικής πόλης. Άξια επίσκεψης είναι η Μαυροσπηλιά όπου βρέθηκαν πολλά εργαλεία και αντικείμενα της νεολιθικής εποχής .

Παραλία Καλαφάτη

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ότι υπάρχουν αρκετά δέντρα τα οποία προσφέρουν φυσική δροσιά και σκιά και η παραλία είναι χωρισμένη στη μέση περίπου για τους λουόμενους και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ .

Λία παραλία

Είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες με πεντακάθαρα νερά .Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω του υπάρχοντος επαρχιακού οδικού δικτύου , βρίσκεται σε απόσταση 13 περίπου χλ. από την χώρα της Μυκόνου.

Παραλία Φτελιά

Η καλύτερη παραλία της Μυκόνου, για waveriding και windsurf. Η παραλία Φτελιά χωρίζεται στα δύο, από σχήμα βράχων που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα όπου και σε αυτά έχουν εντοπιστεί προϊστορικές εγκαταστάσεις του Νεολιθικού οικισμού του οποίου τα ευρήματα χρονολογούνται στο 4.500 π.Χ.

Παραλία Άγιος Στέφανος

Η παραλία Άγ.Στέφανος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νέο λιμάνι του Τούρλου και 3 km βόρεια της Χώρας.Η παραλία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Παραλία Κόρφος

Η παραλία Κόρφος( μήκος360 μ.)βρίσκεται λίγο πριν τον οικισμό του Ορνού και σε απόσταση 2,5χλμ από τη Χώρα της Μυκόνου.Είναι παράδεισος για τους λάτρεις του windsurfing .