Λιβάδι και Κέδρος: Οι ομορφότερες παραλίες της Δονούσας

Η Δονούσα ένα όμορφο μικρό νησί στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Απέχει 14 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Αμοργού (Αιγιάλη) και 4 ν.μ. βορειοανατολικά από τις νησίδες Μακάρες περί το μέσον και ανατολικά της Νάξου και 8 ναυτικά μίλια από Νάξο.

Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες τις με τις πιο όμορφες το Λιβάδι και τον Κέδρο.

Λιβάδι: Πρόκειται για μία πανέμορφη, απομονωμένη παραλία στον ομώνυμο κόλπο, κοντά στο χωριό της Μερσίνης. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης και τους γυμνιστές. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό. Η ακτή καλύπτεται με άμμο ενώ η θάλασσα με τις αποχρώσεις του νερού από το βαθύ μπλε μέχρι το ανοιχτόχρωμο γαλάζιο είναι εκπληκτικές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και οι μοναδικές ταβέρνες βρίσκονται 900 μέτρα μακριά αλλά η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη. Στην παραλία υπάρχουν ελάχιστα αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά στους επισκέπτες. Η πρόσβαση στο Λιβάδι είναι εφικτή με καΐκι από το λιμάνι του Σταυρού ή μέσω ενός σχετικά δύσβατου μονοπατιού, 900 περίπου μέτρων που ξεκινάει από το χωριό Μερσίνη. Στην μέση της διαδρομής υπάρχει και μία πηγή με πόσιμο νερό.

Κέδρος: Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δονούσας, προστατευμένη σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού. Είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά.
Θα προσεγγίσετε οδικώς από τον περιφερειακό δρόμο που σταματάει πάνω από την παραλία και από εκεί μέσω λιθόστρωτου μονοπατιού που καταλήγει στην αμμουδιά. Επίσης υπάρχει μονοπάτι που συνδέει την παραλία με τον οικισμό της Μεσσαριάς. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε εδώ από θαλάσσης με κάποιο από τα τοπικά καΐκια.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο από TourismosTravelGuru