Σίκινος: Το ήσυχο νησί των Κυκλάδων που θα σας μαγέψει

Η Σίκινος είναι ένα  μικρό κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, που βρίσκεται μεταξύ των νήσων Φολέγανδρου και Ίου, και σε απόσταση 14 και 10 μίλια αντίστοιχα. Από τον Πειραιά απέχει 102 μίλια, περίπου 8 ώρες.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, κτισμένη στην κορυφή ενός λόφου με θέα προς τη θάλασσα και σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι, με  κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και με τα κατάλευκα σπιτάκια διάσπαρτα στα σοκάκια της πόλης και τις ανθισμένες αυλές τους να σχηματίζουν ένα πραγματικά υπέροχο θέαμα.

Στη Χώρα μπορείτε να θαυμάσετε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο, τα παλιά χρόνια, χρησίμευε σαν καταφύγιο των κατοίκων για να προστατεύονται από τις επιδρομές των πειρατών. Στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκουν οι γραφικοί ανεμόμυλοι, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του νησιού.

Η Σίκινος, εκτός από ηρεμία και γαλήνη, προσφέρει πολλές ευκαιρίες περιήγησης και εξερεύνησης καθώς διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος. Οι πανέμορφες παραλίες της αλλά και τα γραφικά σοκάκια της θα σας κάνουν να τη λατρέψετε.

Ακριβώς έξω από την πόλη της Επισκοπής, βρίσκονται τα ερείπια ενός αρχαίου οικισμού. Αρχαίοι οικισμοί εντοπίστηκαν και νότια της Επισκοπής, αλλά και στο Παλιόκαστρο, στο βορειοανατολικό ακρωτήρι Μάλτα. Και οι δύο περιοχές έχουν υπέροχη θέα προς το πέλαγος και τα γύρω νησιά.

Φεύγοντας από το νησί αξίζει να δοκιμάσετε το γευστικότατο θυμαρίσιο μέλι, παστέλι και «μελετίνια», ντόπια τυροκομικά καθώς και κάππαρη.

Δείτε περισσότερα πλάνα του νησιού στο παρακάτω βίντεο