Κουφονήσια: Ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι. Ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Είναι ο παράδεισος των Κυκλάδων καθώς όποιος επισκέπτεται το νησί θέλει να το ξανά επισκεφθεί!

Στο Άνω Κουφονήσι θα βρείτε τον μοναδικό οικισμό του νησιού, τη γραφική Χώρα. Το λιμανάκι, ο ανεμόμυλος του 1830 και τα λευκά σπίτια με τα μπλε στοιχεία αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Τα νησιώτικα σοκάκια με τα κάθε λογής μαγαζάκια, τα παραδοσιακά καφενεδάκια-ρακομελάδικα και τα ταβερνάκια, σας συστήνουν στα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού, που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας.

Στο Κάτω Κουφονήσι μπορείτε να μεταφερθείτε με καΐκι ή βάρκα. Τα 4,3 τετραγωνικά χιλιόμετρά του φιλοξενούν ελάχιστες εξοχικές κατοικίες, κοπάδια αιγοπροβάτων και το γραφικό κατάλευκο εκκλησάκι της Παναγίας. Τον γαλάζιο καμβά συνθέτουν ερημικές αμμώδεις παραλίες, όπως το Νερό, η Παναγιά και ο Δέτης. Καθώς το νησί δε διαθέτει τουριστική οργάνωση, εξοπλιστείτε με ομπρέλα, αντιηλιακό, πετσέτα, καπέλο, φαγητό και νερό. Στη μόνη ταβέρνα που θα βρείτε, γευτείτε ιδιαίτερο κατσικάκι της Κέρου.

Κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά, εξωτικές παραλίες με άμμο που χρυσίζει σαν νεραϊδόσκονη είναι τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του νησιού… Γεύσεις ονειρεμένες, μουσική εμπνευσμένη από τις νύχτες με φεγγάρι καθώς και ηρεμία και χαλάρωση θα σας χαρίσουν οι διακοπές στα νησί.

Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά…Δείτε περισσότερες εικόνες στο παρακάτω βίντεο