Παραλία Πορί: Από τις ομορφότερες στα Κουφονήσια

Η παραλία ‘Πορί βρίσκεται στο Άνω Κουφονήσι. Είναι μία μεγάλη αμμώδης παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων.

Βρίσκεται στην βάση ενός μεγάλου φυσικού κόλπου που εξασφαλίζει γαλήνια νερά. Προστατεύετε από τους νότιους και δυτικούς ανέμους οπότε δεν σας υποσχόμαστε γαλήνια νερά με βορινούς ανέμους μεγάλης έντασης. Στην διάθεση της παραλίας υπάρχουν δύο καφέ εστιατόρια έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν.

Πολύ κοντά στην παραλία Πορί βρίσκονται τα αξιοθέατα σπηλιές του Ξυλομπάτη, Γάλα και η σπηλιά ‘Το Μάτι του Διαβόλου’.

Υπάρχουν 2 διαδρομές, εξίσου αξιόλογες για να πάτε στην παραλία.
Η απόσταση από το χωριό είναι 3,5 χιλ. όποια διαδρομή και να διαλέξετε.

-Η πρώτη διαδρομή είναι παραθαλάσσια.

Ξεκινώντας από το χωριό περνάμε από τις παραλίες ‘Χοντρός Κάβος’, ‘Χαροκόπου’, ‘Φανός’ και ‘Πλατιά Πούντα’. Αν το θελήσουμε κάνουμε μία στάση για δροσιά σε μία από τις παραλίες. Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες για στάση. Συνεχίζοντας, πάντα παραλιακά, θα περάσουμε από την ‘Πισίνα’ και έπειτα από την σπηλιά ‘Το μάτι του Διαβόλου’. Αμέσως μετά φθάνουμε στην παραλία Πορί.

-Η δεύτερη διαδρομή.

Ξεκινώντας από το χωριό ακολουθούμε τον δρόμο που διασχίζει το νησί εν το μέσον του. Η διαδρομή περνάει από ύψωμα και η θέα είναι εκπληκτική. Εναλλακτικά περίπου στο μέσον της διαδρομής θα συναντήσετε το μονοπάτι ‘Χωρισταριά’ που καταλήγει στην παραλία Πορί. Δεν είναι ιδιαίτερα πιο σύντομη διαδρομή αλλά είναι αξιοθαύμαστη.

Για όσους προτιμούν τις βαρκάδες υπάρχει η επιλογή της λάντζας που με τακτικά δρομολόγια περνάει από τις παραλίες κάθε μία ώρα.

Δείτε τα καταγάλανα νερά της στο παρακάτω βίντεο