Πήλιο: Εξωτικές παραλίες και μέρη για να εξερευνήσετε

Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

Πάμε να δούμε δύο πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε το Χόρτο και τη Μηλίνα.

Το Χόρτο βρίσκεται 46 χλμ νότια της πόλης του Βόλου. Λέγεται ότι οι Ενετοί τον Μεσαίωνα εντυπωσιάστηκαν τόσο από την ποικιλόμορφη βλάστηση και την ομορφιά αυτής της τοποθεσίας, που άρχισαν να χρησιμοποιούν τη λατινική λέξη “Hortus” που σημαίνει κήπος / παράδεισος. Πράγματι, το ανθρώπινο μάτι βλέπει εδώ όμορφες γαλαζοπράσινες εικόνες της ελληνικής φύσης.

Το Χόρτο, στο νότιο Πήλιο, είναι ένας γραφικός προορισμός για ξεκούραστες και ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές. Καταπράσινες πλαγιές, ελαιώνες, πέτρινα σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχεδόν δίπλα στην ακτή, δείγματα της λαμπρής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, το χαρακτηριστικό γεφυράκι, τα ψαροκάικα και η παραλία με τα καταγάλανα νερά. Οι τρεις μικρές παραλίες του χωριού είναι κατάλληλες για παιδιά, ενώ οι ταβέρνες και τα εστιατόρια με μεζέδες και τοπικές σπεσιαλιτέ συμπληρώνουν αυτό το υπέροχο καρέ!

Οι στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης που θα ζήσετε σε αυτό το μέρος θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ θα νιώσετε ευγνώμονες για τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων!

Πολλά πεζοπορικά μονοπάτια ξεκινούν από το χωριό. Είναι τα γνωστά καλντερίμια, πλακόστρωτα δρομάκια, μέσα από τα οποία γινόταν η μεταφορά για αιώνες. Μέσα από όμορφες διαδρομές θα ανακαλύψετε ορεινούς προορισμούς όπως τα χωριά Αργαλαστή και Λαύκος ή γειτονικούς εξωτικούς κολπίσκους όπως η παραλία Παου.

Συνεχίζοντας νότια, συναντάμε την παραλία Ελιά και την παραλία Βαθιά Σπηλιά. Θα τα λατρέψετε με την πρώτη ματιά! Πάνω από τη δεύτερη παραλία υπάρχει το υπέροχο σπήλαιο του Κενταύρου Χείρωνα που πρέπει να ανακαλύψετε! Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές…

Επόμενος σταθμός ο οικισμός της Μηλίνας. Εδώ θα βρείτε όλα όσα ψάχνετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τοπία και εικόνες που χαλαρώνουν τις αισθήσεις σας. Άνετα και κομψά καφετέριες, ταβέρνες δίπλα στην ακτή με φανταστικά πιάτα ελληνικής κουζίνας. Εξαιρετική φιλοξενία, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και όλα αυτά σε ανταγωνιστικές τιμές!

Όσοι έχουν δικό τους σκάφος μπορούν να ανακαλύψουν μοναστήρια, παρθένες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές στις κοντινές ακτές ή στα 2 νησιά δίπλα στη Μηλίνα. Ο Αλατάς και η Πρασούδα, καθώς και η παραλία Τζαστένη, από τις πιο όμορφες του Πηλίου! Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μαθήματα ιστιοπλοΐας ή να νοικιάσετε σκάφος για αμέτρητες θαλάσσιες εκδρομές.

Σε αυτή την εκδρομή θα βρείτε ένα βαθύτερο νόημα πίσω από τα γραφικά χωριουδάκια και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Η ενέργεια της περιοχής και οι εικόνες που αποτυπώνονται στο μυαλό και την καρδιά του επισκέπτη, θα γεμίσουν τις μπαταρίες και θα βοηθήσουν να αφήσει πίσω όλο το άγχος, τις λύπες και τις σκέψεις…

Η Μηλίνα (που δεν είναι το ίδιο με τις Μηλιές) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική ακτή του Πηλίου. Αν και λίγο απομακρυσμένο και βρίσκεται στο λιγότερο δημοφιλές και επισκέψιμο νότιο μισό της χερσονήσου, είναι σχετικά μεγάλο και κατοικημένο και από ορισμένες απόψεις θυμίζει την Άφησσο.

Η Μηλίνα έχει έναν μεγάλο πεζόδρομο με πολλές καφετέριες, εστιατόρια, αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία και όπως όλα τα χωριά που βλέπουν στον Παγασητικό κόλπο, προσφέρει επίσης υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα με φόντο την ομαλή θάλασσα με καθρέφτη. Δεν υπάρχει όμως παραλία εκτός από τις μικροσκοπικές στενές λωρίδες μπροστά από μερικές καφετέριες, με λίγες ξαπλώστρες για τους πελάτες. Βόρεια και νότια του χωριού, κατά μήκος του δρόμου, μπορείτε να βρείτε μικρούς κολπίσκους με βότσαλο. Αν πάτε βόρεια προς το Χόρτο, υπάρχουν οι παραλίες Βάθεια-Σπηλιά και Ελιά, με ψιλό βότσαλο και γαλάζια νερά. Το Olive έχει ένα μικρό beach bar και η Βάθεια-Σπηλιά έχει καντίνα που λειτουργεί το καλοκαίρι. Οι παραλίες νότια της Μηλίνας είναι πιο απομονωμένες και όσο πιο μακριά πας τόσο λιγότερο κόσμο συναντάς.

Στη Μηλίνα μπορείτε να φτάσετε μέσω της παραλιακής οδού από το Χόρτο ή από το χωριό της ενδοχώρας του Λαύκου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει πρώτα να περάσετε από την Αργαλαστή.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru