Κίσσος: Το πανέμορφο χωριό στο Πήλιο

Ο Κισσός  απέχει 48 χλμ. από τον Βόλο και έχει 8 χλμ. οδικώς απόσταση από τα παράλια του Αιγαίου είναι ένα ορεινό χωριό, συνδυάζει τις ιδιότητες του βουνού και της θάλασσας με ιδανικό τρόπο λόγω της μικρής απόστασης (8km) από τον Άγιο Ιωάννη, 12km από το χιονοδρομικό κέντρο (μέσω του νέος δρόμος Χανίων – Κισσού) και 12 χλμ. από τη Ζαγορά. Η βλάστηση όλης της περιοχής είναι απέραντη, θυμίζοντας τροπικό δάσος. Ένας ευλογημένος τόπος που προσφέρει ξεχωριστές στιγμές στους φυσιολάτρες και όχι μόνο.

Το χωριό έχει 332 κατοίκους, αλλά στο παρελθόν εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοί του μετακόμισαν στον Άγιο Ιωάννη. Απέχει 48 χλμ από τον Βόλο, την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, 365 χλμ από την Αθήνα και 246 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Το όνομα του χωριού μπορεί να παραπέμπει στο φυτό κισσού ή, σύμφωνα με την εκδοχή του ιστορικού Κορδάτου, από παραφθορά της λέξης χρυσός (Χρυσός στα ελληνικά), από ορυχείο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή.
Οι κάτοικοι του Κισσού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, κάποιοι με το εμπόριο ξυλείας και ένα αυξανόμενο ποσοστό ασχολούνται με τον τουρισμό.

Στο Πήλιο, κατά γενική ομολογία, τα κύρια αξιοθέατα είναι η υπέροχη γύρω φύση, η υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, η τοπική αρχιτεκτονική. Συγκεκριμένα στον Κισσό ξεχωρίζει η μεγάλη πλατεία του χωριού, σημείο συνάντησης, τόπος ξεκούρασης, περισυλλογής, χαλάρωσης και εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο κέντρο δεσπόζει η εκκλησία του Santa Marina, τρίκλιτη βασιλική, χτισμένη γύρω στο 1650, η οποία αναστηλώθηκε (σύμφωνα με την επιγραφή) το έτος 1747. Κατασκευασμένη σύμφωνα με το φυσικό τοπίο, έχει κηρυχθεί ένα ιστορικό μνημείο. Διαθέτει ξυλόγλυπτο τέμπλο και τοιχογραφίες του δημοφιλούς ζωγράφου Γιάννη Παγώνη.

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε το κρυστάλλινο νερό από το μαρμάρινο λιοντάρι συντριβάνι, του 1937.

Στο χωριό μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα εστιατόρια, δημοφιλή σε όλη την ευρύτερη περιοχή για τις τοπικές σπεσιαλιτέ, την ποιότητα και τις νόστιμες γεύσεις τους.

Μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στις τοπικές διαδρομές στο δάσος οξιάς και καστανιάς και να απολαύσετε τη μαγεία του νερού που κυλάει στους Καταρράκτες.

Στο γειτονικό Μούρεσι, ο επισκέπτης αντικρίζει τη Χαλκιδική στον ορίζοντα και το Άγιο Όρος. Ο οικισμός έχει άγρια φυσική ομορφιά αλλά είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές μακριά από την πολυκοσμία.

Η Τσανγκαράδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Πήλιο. Εικάζεται ότι στην αρχαιότητα στο βουνό της Τσαγκαράδας κατοικούσαν οι Κένταυροι. Ήταν επίσης το πεδίο της «Μάχης των Γιγάντων» και το αγαπημένο θέρετρο των Ολύμπιων θεών.
Και τέλος ο Άγιος Ιωάννης, ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός και μια υπέροχη παραλία!

Αυτό που αντίκρισαν τα μάτια σας σε αυτό το βίντεο και τη μαγεία να ζήσετε αυτή την εκδρομή από κοντά, θα καταφέρουν να σας #αιχμαλωτίσουν. Στο Πήλιο, αυτό το ιδιαίτερο μέρος της Μαγνησίας, υπάρχει τόση ομορφιά και ενέργεια που οι μπαταρίες σας θα φορτιστούν πλήρως. Και θα αναπνέεις ελεύθερα, χωρίς άγχος, λύπες ή σκέψεις.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru