Άγιος Ιωάννης: Το «κοσμοπολίτικο θέρετρο» του Ανατολικού Πηλίου

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένας «γραφικός» παραθαλάσσιος οικισμός, με «εντυπωσιακές» παραλίες, αξιοθέατα, τοπικές παραδόσεις και φιλόξενους ανθρώπους!

Κοσμεί τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τον Νομό Μαγνησίας και το Ανατολικό Πήλιο. Βρίσκεται σε υψόμετρο δέκα μέτρων, εβδομήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βόλου. Πρόκειται για έναν πασίγνωστο καλοκαιρινό προορισμό με κρυστάλλινα νερά, ντόπιες “λιχουδιές”, δραστηριότητες, ενώ τα στοιχεία του πολιτισμού και της θρησκείας είναι έκδηλα στην περιοχή.

Η «Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου» και το «Εκκλησάκι της Ανάληψης» είναι τα δύο κυριότερα μέρη, όπου οι πιστοί θα μπορέσετε να επισκεφτείτε και να προσευχηθείτε. Ακόμη, στις 24 Ιουνίου λαμβάνει χώρα το «Πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου» με το έθιμο του «Κλύδωνα». Παράλληλα, το γεφύρι «Ροβοάμ», στο Κισσώτικο Ρέμα, συνδέει τον οικισμό με τον Άγιο Ιωάννη Αγίου Δημητρίου, του οποίου αποτελεί επίνειο.

Οι παραλίες της περιοχής είναι «χάρμα οφθαλμών», προσελκύουν πολλούς επισκέπτες και ενδείκνυνται για πλειάδα δραστηριοτήτων. Η ομώνυμη ακτή, είναι απέραντη με γαλάζια νερά, “παχιά” αμμουδιά, οργανωμένη με ταβέρνες, καφετέριες και beach bars και έχει βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία». Κοντά στην ακτή, βρίσκεται το camping της Χ.Α.Ν., στο οποίο θα συναντήσετε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες και μια ευρεία γκάμα φυτών.

Σε μικρή απόσταση από το camping, θα συναντήσετε μία από τις κορυφαίες παραλίες του Πηλίου. Η ακτή «Παπά Νερό» διακρίνεται για την κατάφυτη πλαγιά της και τα κρυστάλλινα νερά, ενώ συνδυάζει τη φυσική «αυθεντικότητα» με την «κοσμοπολίτικη» αύρα. Μια ακόμη παραλία, που θα σας «κλέψει» το μυαλό, δεν είναι άλλη από την «Πλάκα». Ένας «παράδεισος» με επιβλητικούς βράχους, διαυγή νερά, βοτσαλάκια και πολλές επιλογές διασκέδασης.

Και επειδή το κολύμπι… ανοίγει την όρεξη, παραδοσιακά ταβερνάκια με φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα τοπικά “εδέσματα”, θα αποζημιώσουν πλήρως τους γευστικούς σας κάλυκες…

Καλό σας ταξίδι!