Ζόρκος: Η πανέμορφη παραλία της Άνδρου που θα σας μαγέψει

Η παραλία Ζόρκος στην Άνδρο είναι μια από τις πιο όμορφες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού των Κυκλάδων. Η χρυσαφένια άμμος του, τα επιβλητικά βράχια που το αγκαλιάζουν και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά του προσδίδουν μια εξωτική και απαράμιλλη ομορφιά.

Η παραλία Ζόρκος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από το Γαύριο, μετά το Βαρύδι.  Απέχει 17 χλμ από το λιμάνι του Γαυρίου, 24 χλμ από το κέντρο του Μπατσίου και 49 χλμ από τη Χώρα της Άνδρου. Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά βατή. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένο και στα τελευταία χιλιόμετρα υπάρχει χωματόδρομος.

Θεωρείται απόλυτος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού.

Αφενός, ο Ζόρκος είναι κατάλληλος για όποιον χρειάζεται μια ήρεμη και γαλήνια μέρα στη θάλασσα, γιατί το σχήμα και το μέγεθός του τον βοηθούν να παραμένει πάντα ήσυχο όσο κόσμο κι αν φιλοξενεί.

Από την άλλη, φυσικά, η παραλία του Ζόρκου είναι ιδανική και για όποιον θέλει μια αξέχαστη και περιπετειώδη μέρα μέσα στο νερό. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά του μαγεύουν τους λάτρεις του ψαρέματος και του snorkeling και τους χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του PointOfYou Gr