Ζόρκος: Η κρυφή παραλία της Ανδρου που αξίζει την περιπέτεια…

29/04/2024 20:19|ΑΝΔΡΟΣ|

Ζόρκος… Η παραλία της Άνδρου που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και μαγεύει με την άγρια ομορφιά της.

Θα σας αποζημιώσει, όταν φτάσετε, για την όποια ταλαιπωρία προσέγγισης, αφού αν και ο δρόμος είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ασφαλτοστρωμένος, στα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος.

Η παραλία Ζόρκος στην Άνδρο είναι μια από τις πιο όμορφες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού.

Η χρυσαφένια άμμος της, τα επιβλητικά βράχια που την αγκαλιάζουν και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της, προσδίδουν μια εξωτική και απαράμιλλη ομορφιά.

Η παραλία Ζόρκος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από το Γαύριο, μετά το Βαρύδι. Απέχει 17 χλμ από το λιμάνι του Γαυρίου, 24 χλμ από το κέντρο του Μπατσίου και 49 χλμ από τη Χώρα της Άνδρου.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά βατή. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένο και στα τελευταία χιλιόμετρα υπάρχει χωματόδρομος.

Θεωρείται απόλυτος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού.

Αφενός, γιατί ως παραλία είναι απόλυτα κατάλληλη για όποιον χρειάζεται μια ήρεμη και γαλήνια μέρα στη θάλασσα, γιατί το σχήμα και το μέγεθός της, τον βοηθούν να παραμένει πάντα ήσυχη, όσο κόσμο κι αν φιλοξενεί. Ιδανική και για όποιον θέλει μια αξέχαστη και περιπετειώδη μέρα μέσα στο νερό. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, μαγεύουν τους λάτρεις του ψαρέματος και του snorkeling και τους χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε το βίντεο…