Παραδοσιακή λαγάνα: Η πιο εύκολη συνταγή

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα; Η τέλεια συνταγή είναι εδώ…

Να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε…

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • 200 γρ.νερό+1 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 κομμάτια, την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή τη θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρόνερο.
  • Ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλά μας πολλά γουβάκια
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′.

Πηγή