Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα; Η τέλεια συνταγή είναι εδώ…
Να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε…
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 30 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. αλάτι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- 200 γρ.νερό+1 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 κομμάτια, την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή τη θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρόνερο.
- Ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλά μας πολλά γουβάκια
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′.