Φρισούρες: Οι συριανές αυγόφετες που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Οι φρισούρες είναι οι αυγόφετες της Σύρου. Είναι ένα νόστιμο πρωινό ή και σνακ για μέσα στη μέρα. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και είμαστε σίγουροι πως μόλις τις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε

Υλικά

  • 4-5 φέτες ψωμί πάχους 1,5 εκ., κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα
  • 80 ml φρέσκο γάλα
  • 4 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο, (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 4 αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 4-5 κουτ. σούπας ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • μέλι θυμαρίσιο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με το φασκόμηλο για 2-3 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε με το αρωματισμένο γάλα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα, μέχρι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται.
  • Την τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο βούτυρο και λάδι στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τις πασπαλίζουμε με ανθότυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή, αν τις προτιμάμε γλυκές, τις περιχύνουμε με μέλι.

Έτοιμες για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!