Σκόπελος: Το καταπράσινο νησί στις Σποράδες που θα σας μαγέψει

Η Σκόπελος είναι νησί της Ελλάδας το οποίο βρίσκεται στο δυτικό Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Είναι γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

Καταπράσινη σε γαλάζιο φόντο, η Σκόπελος εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον πλούτο της φύσης της. Ούτε μια μικρή, απόμερη γωνιά δεν έχει μείνει ξεχασμένη από τα πεύκα. Ακόμη και μοναχικοί βράχοι μέσα στη θάλασσα κάποιο δένδρο ή θάμνο θα φιλοξενούν στη μικρή τους επιφάνεια. Τα βουνά της Σκοπέλου με τις πολλές πηγές και τα πεύκα αποτελούν ένα ακόμη μοναδικό στολίδι του νησιού, όπως επίσης και οι γραφικοί κόλποι, οι υπέροχες παραλίες και τα μοναδικά του τοπία.

​Την παντοκρατορία του πράσινου διακόπτουν το λευκό των οικισμών, ιδιαιτέρως των παραδοσιακών, όπως στη Χώρα και στο Παλιό Κλήμα, καθώς και το εντυπωσιακό πλήθος των μοναστηριών και των εξωκλησιών, ενώ τις διαφορετικές επικράτειες της θάλασσας και του πεύκου οριοθετούν οι επίσης λευκές αλλά και πολύχρωμα βοτσαλωτές παραλίες και αμμουδιές και τα σκουρόχρωμα βράχια.

Σημαντικό στοιχείο του νησιού αποτελεί η διαφορετικότητα του τοπίου ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το φως και τις καιρικές συνθήκες. Η ιδιαιτερότητα αυτή οφείλεται στη γεωγραφική θέση της Σκοπέλου, η οποία βλέπει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα , ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την ανατολή του ήλιου από το Κάστρο της Χώρας και το ηλιοβασίλεμα από το γραφικό λιμανάκι του Λουτρακίου.

Είναι ένας όμορφος προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές που θα σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Είμαστε σίγουροι ότι οι πανέμορφες παραλίες του νησιού θα σας εντυπωσιάσουν.

Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή παραλία είναι η Μηλιά, όπου υπάρχει beach bar και ομπρέλες στην αρχή της, αλλά δεξιά και αριστερά θα βρείτε ήσυχες γωνιές.

Beach bar θα βρείτε και στην παραλία Καστάνη, λίγο πιο βόρεια, πνιγμένη στα πεύκα, που έγινε διάσημη από την ταινία Mamma mia και από τότε μαζεύει πολύ κόσμο. Αν έχετε σκάφος, βόρεια από την Καστάνη υπάρχουν μερικές από τις ωραιότερες και πιο ερημικές παραλίες της δυτικής ακτής, ιδανικές για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Πολύ όμορφο είναι και το νοτιότερο τμήμα της παραλίας Χόβολο. Πριν τη Μηλιά, βρίσκεται ο Πάνορμος, με μια πολύ μεγάλη βοτσαλένια παραλία, και πίσω της μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού.

Η παραλία στον Στάφυλο είναι για τις οικογένειες και τον πολύ κόσμο, οργανωμένη με ομπρέλες κ.λπ. Πίσω από το βράχο του ακρωτηρίου κρύβεται η παραλία Βελανιό, που κάποτε ήταν μαγευτικά ερημική και άντρο των γυμνιστών, αλλά τώρα έφτασαν και εδώ οι ομπρέλες. Ευτυχώς το βόρειο τμήμα του Βελανιού, μετά το βράχο, παραμένει ερημικό και όμορφο όπως το έφτιαξε η φύση, τελευταίο καταφύγιο των γυμνιστών στο νησί.

Η πιο δημοφιλής παραλία εδώ είναι του Περιβολιού όπου υπάρχει και μια πολύ συμπαθητική καντίνα, ενώ αν θέλετε περισσότερη ησυχία αξίζει να αναζητήσετε την ερημική παραλία Καναλάκι και την παραλία Χοντρογιώργη. Η παραλία Κεραμωτό είναι μεν μικρή, αλλά είναι πολύ όμορφη, ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια της ακτής, με κρυστάλλινα νερά.

Δείτε περισσότερα πλάνα του νησιού στο παρακάτω βίντεο