Χρυσή Μηλία: Η δημοφιλέστερη παραλία στην Αλλόνησο

Η παραλία της Χρυσής Μηλιάς είναι από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες στην Αλλόνησο. Η ψιλή άμμος της παραλίας, αλλά και της θάλασσας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η θάλασσα είναι ιδιαίτερα ρηχή, την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στις οικογένειες, αφού δίνουν την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να κολυμπούν και να παίζουν στην παραλία με ασφάλεια.

H Χρυσή Μηλιά είναι μια πολύ όμορφη πολυσύχναστη παραλία με σμαραγδένια νερά δίπλα στα πεύκα, χαρακτηριστικό άλλωστε των παραλιών στις Σποράδες. Η ακτή χωρίζεται σε 2 τμήματα, λόγω ύπαρξης βράχων στο μέσον της προερχόμενα από κατάπτωση. Αν και η πλειονότητα των παραλίων στην Αλόννησο είναι βοτσαλωτές, η Χρυσή Μηλιά δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή και είναι αμμώδης με ψιλή χρυσή άμμο τόσο στην ακτή όσο και μέσα στη θάλασσα. Τα γαλαζοπράσινα σμαραγδένια νερά είναι ρηχά για αυτό άλλωστε αποτελεί και ιδανικό προορισμό για τις οικογένειες και τους μικρούς κολυμβητές μιας ο συνδυασμός άμμου και ρηχής θάλασσας προσφέρεται για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση αλλά και αρκετό διαθέσιμο χώρο στην ακτή για να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού. Καφέ και γρήγορα σνακ μπορείτε να προμηθευτείτε στην παραλία ενώ στο νοτιοδυτικό άκρο της παραλίας λειτουργεί και ταβέρνα στην οποία μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, με όμορφη θέα την παραλία. Η πρόσβαση οδικώς είναι εύκολη μέσω του ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δικτύου και θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά αν διαμένετε στο Πατητήρι. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται στο βόρειο άκρο της μέσω της ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ στο νότιο τμήμα της από ένα μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του TMDRONE