Λαλάρια: Ένα «κομψοτέχνημα» διεθνούς φήμης!

Ένα φυσικό «έργο τέχνης» με γαλαζοπράσινα νερά, σμιλεμένους λευκούς βράχους και «σμαραγδένια» αμμουδιά. Τα Λαλάρια, θα χαραχθούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας!

Οφείλει το όνομα της στην ομώνυμη λέξη της τοπικής διαλέκτου, που τονίζει τα ολοστρόγγυλα βότσαλα, που «λαλαρίζουν» (λάμπουν) στον ήλιο. Μια απομονωμένη, αλλά ταυτόχρονα πολυδιαφημισμένη παραλία διεθνούς «ακτινοβολίας», σας περιμένει στη Σκιάθο. Το νησί των Σποράδων δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για την “άγρια” ομορφιά και τα μοναδικά τοπία που διαθέτει. Μια περίτρανη ακόμη απόδειξη είναι τα Λαλάρια!

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πενήντα κορυφαίες παραλίες του πλανήτη και αποτελεί «πόλο έλξης» για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Σε πλήρη αντιδιαστολή με το καταπράσινο προφίλ, που δημιουργούν τα πεύκα κατά μήκος του νησιού, εδώ το σκηνικό είναι επιβλητικό, άγονο και «κόβει την ανάσα».

Μεγαλοπρεπείς ολόλευκοι βράχοι, απάνεμα νερά, παρθένα ακρογιαλιά με άμμο και βότσαλα, συνθέτουν έναν «πίνακα ζωγραφικής». Τα πολυποίκιλα σχέδια που διαμορφώνονται από τη διάβρωση των βράχων, έχουν “κοσμήσει”, άθελα τους την ακτή με σπηλιές προς εξερεύνηση. Η «Τρύπια Πέτρα» είναι η σπουδαιότερη εξ’ αυτών και δεσπόζει πανοραμικά εξαιτίας του “αλλόκοτου” σχήματος της.

Η παραλία είναι ανοργάνωτη με “ατόφιο” φυσικό κάλλος και σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Το “δέος” που θα σας προκαλέσει μια βουτιά στα διαυγή νερά της είναι κάτι το ξεχωριστό…

Η τοποθεσία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου και είναι προσβάσιμη ακτοπλοϊκώς μέσω προγραμματισμένων δρομολογίων από το λιμάνι του νησιού.

Ετοιμάστε τη βαλίτσα σας… και καλές βουτιές!