Καπαροσαλάτα Σύρου: Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή

Η καπαροσαλάτα Σύρου είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει την απαλή γεύση της βραστής πατάτας με την πικάντικη νοστιμιά της Κυκλαδίτικης κάπαρης. Φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα και μπορείτε να την απολαύσετε σαν μεζέ, σαν αλοιφή στο ψωμί σας η σαν ένα ελαφρύ βραδινό.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε

Υλικά

  • 4 φέτ.  ψωμί ή 4 βραστές πατάτες
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κάπαρη
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  • Βρέχουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε ή αλέθουμε τις βραστές πατάτες.
  • Βάζουμε στο μούλτι τη μισή κάπαρη, τα κρεμμυδάκια και το λάδι ώστε να γίνουν αλοιφή.
  • Ανακατεύουμε με τις αλεσμένες πατάτες ή το ψωμί.
  • Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με την υπόλοιπη κάπαρη.
  • Αν θέλουμε πιο ελαφριά τη γεύση, προσθέτουμε 1 έως 2 κουταλιές μαγιονέζα.

Καλή σας απόλαυση!