Πεντανόστιμη μακαρονάδα σκόρδου από την Σαντορίνη

Ένα από τα πιο διαδεδομένα πιάτα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη είναι η μακαρονάδα σκόρδου. Εύκολη και γρήγορη, με κόκκινη σάλτσα που θα σας ξετρελάνει.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε

Υλικά

  • Μακαρονια 1 πακέτο νο5
  • Σάλτσα Ντομάτας 1 500 γρ.
  • Πελτές Ντομάτας 2 κουτ.σουπας
  • Σκορδο 10 με 12 σκελίδες
  • Κανελά 1 κουτ.γλυκου
  • Ζαχαρη 1 κουτ.γλυκου
  • Αλατι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιολαδο για το τσιγάρισμα
  • Βουτυρο λίγο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3′ πριν το χρόνο βρασμού τους.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά.
  • Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!

Καλή σας απόλαυση!