Ποντικονήσι: Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Κέρκυρας!

Ποντικονήσι. Το «σήμα κατατεθέν» της Κέρκυρας, που κοσμεί την ανατολική ακτή του νησιού και “κρύβει” πανέμορφα τοπία και μεγάλη ιστορία!

Στην είσοδο του κόλπου του Χαλικιόπουλου, δίπλα στο αεροδρόμιο, ίσως ξεδιπλώνεται  το πιο ιδιαίτερο σημείο, στο νησί των Φαιάκων. Ένα μικρό νησάκι με πυκνή βλάστηση και έντονα θρησκευτικά και ιστορικά στοιχεία, που αξίζει να το επισκεφτείτε…

Το όνομα του, κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το σχήμα και το μέγεθος του νησιού. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οφείλει την ονομασία του στην παρουσία πολλών Ποντίων μοναχών περί τα τέλη του δέκατου αιώνα μ.Χ. Υπάρχει όμως και η μυθολογική πτυχή. Ο Όμηρος, μας λέει στην «Οδύσσεια», πως οι Φαίακες βοήθησαν τον Οδυσσέα με ένα από τα καράβια τους, να επιστρέψει στην Ιθάκη. Αυτό, δεν άρεσε καθόλου στους θεούς του Ολύμπου και έτσι μεταμόρφωσαν το πλοίο σε πέτρα ώστε οι ναυτικοί να μην μπορέσουν να αποβιβαστούν, κατά την είσοδο τους στο λιμάνι!

Στο Ποντικονήσι, οι πιστοί θα έχετε τη δυνατότητα να προσευχηθείτε στη «Μονή του Παντοκράτορα» στις 6 Αυγούστου, ενώ στη νησίδα της Βλαχέραινας ή Βλαχέρνας, που συνδέεται με την Κέρκυρα μέσω μιας μικρής γέφυρας, θα βρείτε την «Παναγία των Βλαχερνών», που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και το επιβλητικό καμπαναριό της, φαντάζει ως το τέλειο σημείο για να εμπλουτίσετε το άλμπουμ σας!

Σε αυτόν τον γραφικό προορισμό θα φτάσετε παίρνοντας τα μικρά καραβάκια, από την παραλία κάτω από το Κανόνι, που εκτελούν συχνά δρομολόγια. Αρπάξτε την ευκαιρία και ρίξτε μια δροσερή βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, στα οποία καθρεφτίζεται το καταπράσινο σκηνικό που κατακλύζει το νησάκι!

Απολαύστε το βίντεο…