Τόκιο: Η πιο σύγχρονη αλλά και πιο ατμοσφαιρική πόλη

Τόκιο: Μια πόλη στην οποία η τεχνολογία κυριαρχεί, αλλά παράλληλα  διατηρεί τον μυστηριώδη χαρακτήρα της Άπω Ανατολής.

Το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Αποτελεί ένα από τα 47 νομαρχιακά διαμερίσματα της Ιαπωνίας και περιλαμβάνει την ιδιαίτερα αστικοποιημένη κεντρική περιοχή του Τόκιο, που είναι η καρδιά της ομώνυμης μητροπολιτικής περιοχής. Αριθμεί περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικους- 10% του πληθυσμού της χώρας, ενώ στη μητροπολιτική του περιοχή ζουν περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι, κάνοντάς την έτσι την πιο πυκνοκατοικημένη του κόσμου. Το Τόκιο βρίσκεται στην περιοχή Καντό, στο Χονσού, το κεντρικό και μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν την Ιαπωνία.

Το Τόκιο έχει διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και έχει επιλεγεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2009, είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο.

Στο Τόκιο, η τεχνολογία και οι γρήγοροι ρυθμοί είναι αυτό που θα συναντήσει ο ταξιδιώτης, πλην όμως δεν λείπουν τα χαρακτηριστικά της τεράστιας παράδοσης και ιστορίας της Ιαπωνίας. Μια βόλτα μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν, από το Instagram, θα σας βάλει στο κλίμα…