Παραλίες Βοιωτία: Τρία «διαμάντια» σας περιμένουν…

Εχει και η Βοιωτία τις δικές της υπέροχες παραλίες κι ας μην είναι ιδιαίτερα… ξακουστές.

Για τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες που ξέρουν, οι παραλίες Σαράντη, Αγιος Νικόλαος και Αλυκή «σηκώνουν» το καλοκαίρι το μεγάλο βάρος προσφοράς στιγμών δροσιάς.

Παραλία Σαράντη

Στον ομώνυμο οικισμό Σαράντη  ο επισκέπτης θα βρει τα πάντα, καφέ, καλο φαγητό, τέλειες υποδομές. Ένα πολύ προνομιακό χαρακτηριστικό της παραλίας Σαράντι είναι το γεγονός ότι ανεξάρτητα από τους αέρηδες είναι πάντα ακύμαντη, λόγω της προστασίας που της χαρίζει η μορφολογία του κόλπου. Ιδανική επιλογή για ξεκούραση και κολύμπι, ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παραλία Άγιος Νικόλαος

Η μεγαλύτερη από τις παραλίες της περιοχής, την οποία σπάνια «πιάνει» αέρας. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, ο Κούβελος, στο οποίο υπάρχουν αρχαία ερείπια και έχουν βρεθεί θραύσματα αγγείων. Ακόμα πιο ανοιχτά φαίνονται μερικά ακόμα ερημονήσια, τα οποία προσφέρονται για ψάρεμα και κυνήγι.

Παραλία Αλυκή

Η Αλυκή είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Βοιωτίας.Ο κόλπος της είναι ιδιαίτερα γραφικός, με ταβερνούλες και μία καφετέρια, ενώ οι παραλίες της έχουν χοντρή άμμο και βότσαλο.