Γεφύρι της Δαφνούλας: Θυμίζει Ζαγοροχώρια αλλά βρίσκεται στα Δερβενοχώρια…

Το γεφύρι της Δαφνούλας προσφέρει ένα τοπίο μαγικό. Και δεν βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια, αλλά δίπλα στην Αθήνα, κοντά στα Δερβενοχώρια.

Αν έχεις βρεθεί ποτέ στην Ήπειρο και τα Ζαγοροχώρια, ξέρεις ότι πρόκειται για την περιοχή της Ελλάδας που θα σε μαγέψει όχι μόνο με το φυσικό της κάλλος και την άγρια βλάστηση αλλά με το γεγονός ότι τα έργα των ανθρώπων από πέτρα εκεί, μοιάζουν σαν να είναι κι αυτά δημιουργήματα της φύσης.

Τόσο πολύ έχουν ενσωματωθεί τα γεφύρια με το φυσικό περιβάλλον που νομίζεις ότι ήταν πάντα εκεί. Θα σου φανεί παράξενο να κάνεις μια βόλτα στην περιοχή και να μην τα δεις στην επόμενη στροφή.

Οι μάστορες της πέτρας δημιούργησαν σπουδαία μνημεία για τα οποία μπορούν να υπερηφανεύονται οι Ηπειρώτες. Ένα από αυτά είναι το φημισμένο γεφύρι της Κόνιτσας. Τι θα έλεγες, όμως, αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα τοπίο που μοιάζει με τα Ζαγοροχώρια το οποίο βρίσκεται λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Αθήνα;

Κι όμως υπάρχει και πρέπει να το επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί. Δε θα απογοητευτείς και θα με θυμηθείς! Το σημείο λοιπόν που θα σου θυμίσει σίγουρα Ήπειρο και βρίσκεται μόλις 50 λεπτά μακριά από την Αθήνα είναι το γεφύρι της Δαφνούλας. 

Το Γεφύρι της Δαφνούλας είναι στον Ασωπό ποταμό και πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μονότοξο γεφύρι το οποίο μέσα στα χρόνια έχει επανασκευαστεί. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα λεγόμενα Δερβενοχώρια και η κατάλληλη περίοδος για τον επισκεφθείς είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι για να μπορέσεις να περπατήσεις εύκολα ως εκεί.

Και αυτό γιατί πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο σε ένα σημείο και να κάνεις μια μικρή πεζοπορία. Το σημείο που βρίσκεται το σημείο της Δαφνούλας θα σε παραπέμψει απευθείας στα Ζαγοροχώρια και θα ταξιδέψεις νοητά ως εκεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Το γεφύρι της Δαφνούλας που δημιουργεί αυτές τις όμορφες εικόνες που θυμίζουν Ήπειρο, θεωρείται ότι χτίστηκε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και συγκεκριμένα στο 1700. Ωστόσο, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές αναφορές και ιστορικά στοιχεία ώστε να ξέρουμε περισσότερα γι’ αυτό το όμορφο και ιδιαίτερο μνημείο.

Ένα πέτρινο κτίσμα το οποίο περιτριγυρίζεται από πλατάνια, άλλα δέντρα αλλά και τρεχούμενα νερά. Το σίγουρο είναι ότι γαληνεύεις όταν βρεθείς εκεί ακόμη και για λίγη ώρα.

Για να δεις λοιπόν αυτό το σκηνικό θα χρειαστεί να πας μέχρι το νομό Βοιωτίας.  Μέχρι να το καταφέρεις, μπορείς να ταξιδέψεις ως εκεί μέσα από τις όμορφες εικόνες αυτού του βίντεο.  Απόλαυσε!