Σιθωνία: Η Καραϊβική της Ελλάδας στη Χαλκιδική

Η Σιθωνία είναι χερσόνησος του νομού Χαλκιδικής και αποτελεί την λεγόμενη μεσαία χερσόνησο από τις τρεις του νομού. Η χερσόνησος της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της. Σύμφωνα με μυθογράφους, το όνομα της περιοχής δόθηκε από τον μυθικό βασιλιά της Θράκης Σίθωνα.

Οι εξωτικές ομορφιές της Ελλάδας δεν παύουν να μας αφήνουν άφωνους καθώς κοιτάμε εκστατικά την λάμψη του γαλάζιου ουρανού και τα κρυσταλλένια νερά της θάλασσας, τα οποία είναι επίσημα τα πιο καθαρά και διαυγή στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Ξεκινάμε με την παραλία Καλαμίτσι. Απέχει 157 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και μόλις 15 χμ από την Σάρτη. Είναι ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς που συνδυάζει την μαγεία της Χαλκιδικής και την χάρη των νησιών του Αιγαίου πελάγους. Η θάλασσα είναι γαλαζοπράσινη και η αμμώδης παραλία περιτριγυρίζεται από άσπρα βράχια.

Ο μικρός οικισμός αποτελείται κυρίως από ενοικιαζόμενα καταλύματα και ξενοδοχεία. Υπάρχουν ακόμη εστιατόρια, μπαρ και άλλα καταστήματα ώστε να μην λείψει τίποτε στον επισκέπτη.

Χρυσαφένια άμμος, εξαιρετικής ποιότητας νερά και εντυπωσιακός βυθός. Ένας συνδυασμός ακαταμάχητος.

Περπατήστε κατα μήκος της αμμουδιάς και απολαύστε τις μαγικές στιγμές ξεγνοιασιάς του καλοκαιριού. Κατόπιν αμέτρητες δροσιστικές βουτιές και ανέμελο κολύμπι, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές θαλασσίων σπορ και καταδύσεων.

Επόμενη στάση η παραλία Κριαρίτσι. Το ελληνικό γαλάζιο εδώ είναι εκτυφλωτικό. 16 χιλιόμετρα νότια της Σάρτης σας περιμένει ένας παράδεισος!

Άγρια ομορφιά, περιπετειώδης πρόσβαση, Camping, Beach bars, ξαπλώστρες και ομπρέλλες, χρυσή άμμος, καθαρά νερά και απεριόριστη θέα προς το Άγιο Όρος που κόβει την ανάσα! Μια μαγική συνταγή για αξέχαστες στιγμές στις καλοκαιρινές διακοπές σας!

Όταν οι εξωτικές ακτές και τα κρυστάλλινα νερά καταφέρνουν να μας συνεπάρουν, αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και πάλι! Στις παραλίες της Χαλκιδικής υπάρχει τόση ομορφιά και ενέργεια που οι μπαταρίες σου θα γεμίσουν στο φουλ. Και εσύ θα ανασάνεις ελεύθερος, δίχως άγχος, στενοχώρια και σκέψεις.
Ο επίγειος παράδεισος έχει όνομα και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η Σιθωνία είναι ένα μέρος με έντονη φυσική ομορφιά!

Το δυνατό σημείο της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Σιθωνίας είναι οι φανταστικές παραλίες της! Γενικά θα λέγαμε ότι η δυτική ακτή είναι επίπεδη και οι παραλίες είναι κοντά στο δρόμο και συνήθως είναι αμμώδεις ή μικτές.
Τα νότια και τα ανατολικά είναι πιο ορεινά και η φύση εκεί είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι παραλίες είναι λιγότερο πολυσύχναστες, αλλά μόνο να έχετε κατά νου ότι ορισμένες από αυτές είναι προσβάσιμες από χωματόδρομους. Ούτε στα νησιά, θα βρείτε τόσες πολλές ονειρεμένες παραλίες.

Η Σιθωνία έχει πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες, πολύ περισσότερες σε σύγκριση με τις άλλες χερσονήσους της Χαλκιδικής. Υπάρχει πάντα μια παραλία όπου μπορείτε να είστε μακριά από τα πλήθη ή ακόμα και μόνοι σας στη χαμηλή περίοδο. Η δυτική ακτή είναι επίπεδη και όλες οι παραλίες βρίσκονται κοντά στο δρόμο, οι περισσότερες με άμμο ή άμμο ανακατεμένη με χαλίκι. Το νότιο και το ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας είναι ορεινό και καταπράσινο και οι παραλίες είναι πιο γραφικές, μερικές από αυτές είναι προσβάσιμες από χωματόδρομους αλλά όλες αξίζει να τις δείτε. Οι διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και η πανοραμική θέα από το δρόμο κάνουν αυτό το μέρος της Σιθωνίας να φαίνεται εντελώς διαφορετικό από το δυτικό.

Υπάρχουν πολλά κάμπινγκ στην ανατολική ακτή, που διαχειρίζονται μεγάλες και αμμώδεις παραλίες. Αν σας αρέσουν τα beach party, η θέση σας είναι ανάμεσα στη Βουρβουρού και τη Σάρτη.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru