Βυτίνα: Το υπέροχο δασάκι και το μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Στη Βυτίνα, το πανέμορφο χωριό της ορεινής Αρκαδίας, θα βρείτε το δασάκι της περιοχής που εκτείνεται σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, ιδανικός προορισμός για τους περιπάτους σας.

Η Βυτίνα είναι ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, του Νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή όπου κυριαρχούν τα πεύκα, τα έλατα και οι καστανιές. Είναι ένα από τα πολυτιμότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδας.

Στο βίντεο θα δείτε και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα. Πρόκειται για ένα θεματικό μουσείο που αναδεικνύει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων.

Εκτείνεται σε μια έκταση περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, στην οποία, στην προβιομηχανική εποχή, λειτουργούσε μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα, τροφοδοτούμενο από το νερό της ομώνυμης πηγής, του γνωστού Κεφαλαρίου του Αϊ-Γιάννη.

Δείτε τις όμορφες εικόνες στο βίντεο: