Τηγάνι: Η «φαντασμαγορική» παραλία της Αρκαδίας!

Αν είχατε την εντύπωση πως η Αρκαδία είναι κατάλληλη μόνο για χειμερινό τουρισμό, η παραλία Τηγάνι είναι εδώ, για να σας διαψεύσει. Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα λευκά βότσαλα και το καταπράσινο σκηνικό, θα σας γοητεύσει!

Το «στολίδι» της ανατολικής Πελοποννήσου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της παραλίας Τυρού. Είναι ευρέως γνωστή και ως «Φουρνάκα», εξαιτίας του μεγάλου ομώνυμου σπηλαίου που κοσμεί την ακτή και προσελκύει αναρίθμητους επισκέπτες. Τα κρυστάλλινα νερά είναι ιδανικά για δροσερές βουτιές και ο βραχώδης πυθμένας αποτελεί μια πρόκληση, για τους λάτρεις των καταδύσεων…

Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ παράλληλα διαθέτει μια καφετέρια και δύο ταβέρνες με θαλασσινές νοστιμιές. Όσοι έχετε “έφεση” στα θαλάσσια σπορ, θα έχετε την ευκαιρία να νοικιάσετε εξοπλισμό για κανό και πεντάλ.

Το σπήλαιο είναι μία “μοναδική” εμπειρία, για τη συλλογή σας και θα το προσεγγίσετε κολυμπώντας. Οι «μεγαλοπρεπείς» σπηλιές, που διαβρώνονται από το κύμα “αδημονούν” να εισβάλλετε στα άδυτα τους.

Το Τηγάνι είναι εύκολα προσβάσιμο, μέσω του παραλιακού δρόμου της παραλίας Τυρού.

Απολαύστε το ακόλουθο βίντεο!