Εύκολη και γρήγορη συνταγή για φάβα Σαντορίνης

Καθώς διανύουμε περίοδο νηστείας είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις! Η φάβα Σαντορίνης πέρα από εύκολη είναι και πεντανόστιμη.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε

Υλικά

  • Φάβα 250γρ.
  • Κρεμμυδι 1 μεγαλο
  • Ελαιολαδο
  • Νερό 750-800 ml
  • Αλατι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη φάβα σε νερό για 30′ και στραγγίζουμε.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι (με το μάτι) τσιγαρίζουμε να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε το νερό και τη φάβα.
  • Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστεί.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50′ με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά. Δεν κλείνουμε τελείως το καπάκι γιατί φουσκώνει.
  • Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  • Μέτα τη βάζουμε στο μούλτι να γίνει βελουτέ.
  • Διακοσμούμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη αν έχουμε.

Είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!