Τσιγκράδο: Μια παραλία στη Μήλο που αξίζει να εξερευνήσετε

Η παραλία Τσιγκράδο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Μήλου. Απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα. Είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά περιπετειώδης.

Ο μικρός όρμος με τα κρυστάλλινα νερά, τις μικρές σπηλιές και τα ανοίγματα στους γύρω βράχους σχηματίζουν ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Ο βυθός σε ορισμένα σημεία έχει βράχια, ενώ οι σπηλιές καθιστούν την παραλία ιδανική για τους λάτρεις της εξερεύνησης.

Η παραλία Τσιγκράδο χαρακτηρίζεται από άγρια ομορφιά και δεν είναι οργανωμένη, για αυτό θα πρέπει να έχετε οργανωθεί από πριν με τα απαραίτητα.

Γιατί για να απολαύσει κανείς την ομορφιά της θα πρέπει να κατεβεί με σκοινί από το ύψωμα μέσω ενός ίχνους απότομου μονοπατιού. Το μονοπάτι αυτό είναι καλυμμένο με άμμο. Φτάνοντας σε εκείνη την τοποθεσία, το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε είναι μια πινακίδα με αναγραφόμενη την εξής προειδοποίηση: «η κάθοδος στην παραλία γίνεται με δική σας ευθύνη». Εκεί θα βρείτε το καραβόσκοινο που είναι δεμένο πάνω σε ένα τσιμεντόλιθο. Ακριβώς από κάτω υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί σε ένα στενό. Αφού διασχίσετε αυτό το στενό που σκάφτηκε από τους ντόπιους, θα συναντήσετε ακόμη μια σκάλα, που οδηγεί στην παραλία.

Αν όμως δεν σας αρέσει και τόσο η περιπέτεια μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με καταμαράν. Αν και θα δυσκολευτείτε λίγο να βρείτε την παραλία, αξίζει 100% να επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό και παραδεισένιο μέρος που είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψει.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο