Η μαγευτική παραλία Αγία Άννα στην Αμοργό

Η Αμοργός  βρίσκεται στα νοτιοανατολικά των Κυκλάδων και είναι το νησί του απέραντου γαλάζιου. Διαθέτει πολλές όμορφες, μικρές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Από τις διασημότερες παραλίες της Αμοργού είναι η παραλία της Αγίας Άννας, δημοφιλής για τις σκηνές που γυρίστηκαν από την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».

Απέχει 4 χιλιόμετρα από τη χώρα του νησιού και βρίσκεται κάτω από τη Μονή της Χοζοβιώτισσας. Φτάνοντας θα συναντήσετε δύο πανέμορφους όρμους. Το εκκλησάκι της Αγίας Άννας δεσπόζει στον έναν από αυτούς. Η παραλία δεν είναι μεγάλη σε έκταση, ωστόσο προσελκύει αρκετό κόσμο γιατί μαγεύει με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της, την βοτσαλωτή ακτή της και τους βράχους που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας και είναι κατάλληλοι για βουτιές και ηλιοθεραπεία! Τα νερά είναι κρύα, βαθιά και με απίστευτα χρώματα, ενώ όσο κολυμπάς βλέπεις τη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Η παραλία, όπως και οι περισσότερες του νησιού, δεν είναι οργανωμένη. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καθώς και εξοπλισμό για την παραλία εάν το επιθυμείτε. Κοντά στην παραλία υπάρχει μία καντίνα αν θέλετε να πιείτε ή να φάτε κάτι. Το μέρος είναι ιδανικό και για καταδύσεις.

Είμαστε σίγουροι πως το θέαμα της παραλίας θα σας μαγέψει!

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο