Site icon RestartTourism

Τα ροδίτικα πιταρούδια που θα λατρέψεις να τρως

Αν είστε… μερακλήδες στον μεζέ, τότε θα ροδίτικα πιταρούδια και θα τα λατρέψετε και θα τα βάλετε για πάντα στη διατροφή σας.

Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε…

Ροδίτικα Πιταρούδια – Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 4 αυγά
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ροδίτικα Πιταρούδια – Εκτέλεση Συνταγής

Εκτέλεση συνταγής με την καλή έννοια…

  • Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.
  • Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Βάζουμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί ή στο μπλέντερ και τα σπάμε.
  • Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
  • Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Καλή σας απόλαυση…

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.

Exit mobile version