Τα ροδίτικα πιταρούδια που θα λατρέψεις να τρως

03/06/2023 10:00|ΡΟΔΟΣ|

Αν είστε… μερακλήδες στον μεζέ, τότε θα ροδίτικα πιταρούδια και θα τα λατρέψετε και θα τα βάλετε για πάντα στη διατροφή σας.

Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε…

Ροδίτικα Πιταρούδια – Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 4 αυγά
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ροδίτικα Πιταρούδια – Εκτέλεση Συνταγής

Εκτέλεση συνταγής με την καλή έννοια…

  • Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.
  • Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Βάζουμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί ή στο μπλέντερ και τα σπάμε.
  • Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
  • Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Καλή σας απόλαυση…

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.