Άγιος Παύλος: Ο κόλπος με τη «χρυσαφένια» αμμουδιά!

Άγιος Παύλος Λίνδος. Ο κολπίσκος με τα «σμαραγδένια» νερά, σας περιμένει στη Ρόδο και αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες στη λεκάνη της Μεσογείου!

Έχοντας θέα την αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, αυτό το γραφικό σημείο κατορθώνει να διατηρεί την αυθεντικότητα του, όντας απαλλαγμένο από τη μαζοποίηση του κοσμικού τουρισμού. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο με βράχια (ιδανικά για βουτιές), αμμουδιά με βοτσαλάκια, καταγάλανα νερά και έναν φανταστικό βυθό, ικανό να σας μυήσει στον «μαγικό κόσμο» των καταδύσεων!

Σύμφωνα με θρησκευτικές πηγές, η περιοχή οφείλει το όνομα της, στο ταξίδι που έκανε ο Άγιος Παύλος το 60 μ.Χ. Το πλοίο που τον μετέφερε στη Ρώμη για να δικαστεί μαζί με άλλους φυλακισμένους, προσάραξε στον κόλπο εξαιτίας αντίξοων καιρικών συνθηκών. Το εκκλησάκι, που βρίσκεται στην ακτή, αποτελεί μέρος συνάντησης πολλών πιστών. Παράλληλα πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν τους γάμους τους, συνδυάζοντας το χαρμόσυνο γεγονός, με το ατέρμονο φυσικό κάλλος.

Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε ομπρέλες με ξαπλώστρες και χώρους εστίασης, ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας με μεγαλύτερη άνεση.

Η μετάβαση στον Άγιο Παύλο γίνεται οδικώς από την πόλη της Ρόδου, ενώ αν η διαμονή σας είναι στη Λίνδο, είναι εύκολη και με τα πόδια.

Το ακόλουθο βίντεο, θα σας σαγηνεύσει!