Πάτμος: Αυτές είναι οι Top 5 παραλίες που δεν θα ξεχάσεις ποτέ…

12/06/2022 12:38|ΠΑΤΜΟΣ|

Η Πάτμος δέχεται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και οι παραλίες της φημίζονται σε όλο τον κόσμο.

Πάμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τις 5 Top παραλίες της Πάτμου…

Ψιλή Αμμος

Η παραλία είναι αυτό που περιγράφει το όνομά της, Ψιλή, ολόχρυση αμμουδιά, αρκετά πλατειά, περιτρυγιρισμένη από μικρούς λόφους χωρίς ίχνος ανθρώπινης κατασκευής, παρά μόνο μία ταβέρνα πάνω στην παραλία.

Στην παραλία μπορούμε να φτάσουμε δια θαλάσσης, εμείς προτιμήσαμε μία πολύ πρωινή βόλτα με ταπόδια από το Γροίκο που μέναμε. Στην πρωινή ησυχία και με το εκπληκτικό πρωινό φως του Αιγαίου, θα περάσουμε από την Καλλικατσού και το βράχο της, το στενό πέρασμα Διακόφτι και θα ανεβοκατέβουμε το λόφο με τα κατσίκια που οδηγεί στην παραλία. Ελάχιστος κόσμος, λίγοι μόνο “πρωινοί τύποι” από τις ελάχιστες σκηνές, πεντακάθαρη θάλασσα. Ο πρωινός ήλιος χάρισε ένα απίθανο χρώμα στο τοπίο της ούτως ή άλλως πανέμορφης ακτής!

Η διαδρομή για την Ψιλή Άμμο είναι εύκολη, ακόμη και για παιδιά, αν και όχι για τα πολύ μικρά. Η παραλία έχει φυσική σκιά από μερικά μεγάλα αρμυρίκια και η θάλασσα είναι ρηχή, αλλά μπορεί να φουσκώσει ξαφνικά στην άκρη αυτή του νησιού. Ανεβείτε στους μικρούς αμμόλοφους για να τη χαρείτε από όλες τις οπτικές γωνίες, εμείς τη βρήκαμε ιδιαιτέρως φωτογενή!

Δίδυμες Παραλίες

Δύο, σχεδόν, πανομοιότυποι ορμίσκοι σχηματίζουν τις Δίδυμες Παραλίες, σε απόσταση περίπου 15 λεπτών πεζοπορίας από τη Βαγιά. Για όσους είστε λάτρεις της φυσικής ομορφιάς και των καταγάλανων και πεντακάθαρων νερών οι Δίδυμες Παραλίες μοιάζουν ως ιδανική επιλογή.

Αγριο Λιβάδι

Μαζί με την Ψιλή Αμμο, το Αγριο Λιβάδι είναι οι 2 ομορφότερες παραλίες της Πάτμου. Θα τη βρείτε στη διαδρομή από Σκάλα προς Κάμπο στο δεξί σας χέρι και θα συναντήσετε εκεί μια αμμώδη παραλία, που καλύπτει τις ανάγκες και όσων επιθυμούν να κάνουν το μπάνιο τους οργανωμένα και όσους απλώς θέλουν να απολαύσουν τη φυσική της ομορφιά.

Λάμπη

Μια ιδιαίτερη παραλία στην Πάτμο, που θα τη βρείτε στο βόρειο άκρο του νησιού, σχεδόν 10 χιλιόμετρα από το κέντρο του. Η παραλία Λάμπη φημίζεται για τα πολύχρωμα βότσαλά της. Μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε οδικώς, είτε με τα καραβάκια από τη Σκάλα.

Πέτρα

Ο βράχος της Πέτρας, γνωστός και ως ακρωτήριο Καλικατσού, φανερώνει μια υπέροχη αμμώδη παραλία, πλήρως οργανωμένη. Δίπλα στην κεντρική παραλία, υπάρχουν δύο ακόμη, η παραλία με τα κόκκινα βράχια και εκείνη με τα αλμυρίκια…