Ναυάγιο: Η δημοφιλέστερη παραλία της Ζακύνθου!

Ναυάγιο. Ο παγκόσμιος «πόλος έλξης» που κοσμεί το Ιόνιο Πέλαγος και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε!

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Οκτωβρίου 1980, όταν περιπολικό σκάφος εντόπισε ένα πλοίο να έχει προσαράξει στο ακρωτήρι «Σχοινάρι». Μετέφερε λαθραία τσιγάρα και το πλήρωμα σταμάτησε την πορεία του λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Μέχρι τότε η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης.

Σήμερα είναι ευρέως γνωστό ως “Ναυάγιο” και αποτελεί «ορόσημο» για τον τουρισμό της χώρας μας! Χιλιάδες ταξιδιώτες από κάθε άκρη του πλανήτη σπεύδουν κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο, για να κολυμπήσουν, να φωτογραφήσουν και να θαυμάσουν την άγρια ομορφιά που ξεδιπλώνεται αφειδώς στη συγκεκριμένη γωνιά των Επτανήσων…

Τα καταγάλανα νερά, η «χρυσαφένια» αμμουδιά και το δέος που προκαλεί το τοπίο θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Ο προορισμός είναι ιδανικός για να εμπλουτίσετε το άλμπουμ σας!

Το σημείο προστατεύεται σαν «κόρη οφθαλμού» από τις τοπικές δημοτικές αρχές, καθώς κατά καιρούς ταλανίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο Ναυάγιο θα φτάσετε μόνο μέσω θαλάσσης από το Πόρτο Βρώμη ή τον Άγιο Νικόλαο. Μείνετε μέχρι το σούρουπο για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Δείτε το βίντεο.