Δεσίμι: Η πανέμορφη παραλία της Λευκάδας

To Δεσίμι είναι παραλία και παραθαλάσσιος οικισμός της Λευκάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με υψόμετρο 20 μέτρα.

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στη νότια πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού, απέναντι από το Μεγανήσι σε απόσταση 23 χλμ. νότια από την πόλη της Λευκάδας. Η παραλία της είναι μικρή και σκιερή και στις άκρες της υπάρχουν δύο οργανωμένα κάμπινγκ.

Αν και δεν είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Λευκάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Είναι μια στενή αλλά μεγάλη παραλία, με μικρά βότσαλα και καταγάλανα νερά. Έχει θέα στο νησί του Μεγανησίου και το ακατοίκητο νησάκι της Θιλίας. Σε ένα από τα βράχια υπάρχει ένα μικρό θαλάσσιο σπήλαιο που βλέπετε από την παραλία. Εκτός από το κάμπινγκ, υπάρχουν δυο εστιατόρια στην παραλία και ένα καντίνι που βρίσκεται μπροστά στην παραλία, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες. Το Νυδρί απέχει 8χλμ., από τη δυτική πλευρά του Γενί και τον κόλπο του Βλήχου με τα σκάφη και τα σκάφη του.

Είναι μια παραλία που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί και να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο βίντεο από Lefkada Beaches Greece