Μεγάλη Πέτρα: Η «μυστική» παραλία της Λευκάδας

Ένα σκηνικό “άγριας” ομορφιάς που «κόβει» την ανάσα, σας περιμένει στη Μεγάλη Πέτρα της Λευκάδας!

Η νήσος του Ιονίου Πελάγους είναι φημισμένη για τις εξωτικές παραλίες με τα τιρκουάζ νερά και την πυκνή βλάστηση, που συνθέτουν ένα «εικαστικό κάδρο» απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Ένα από αυτά τα τοπία, θα συναντήσετε εξερευνώντας τη “μαγευτική” Μεγάλη Πέτρα…

Έχει πάρει το όνομα της από τους μεγάλους βράχους κατά μήκος της ακτής και σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά, την καταπράσινη πλαγιά και τη «σμαραγδένια» άμμο με τα βότσαλα, αποτελεί έναν “πειρασμό” που δύσκολα, θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Η «παραμυθένια» αυτή παραλία, δεν είναι οργανωμένη. Προμηθευτείτε κάτι δροσιστικό και μερικά τρόφιμα και απολαύστε το κολύμπι με την ανεπανάληπτη θέα. Δεν είναι πολυσύχναστος προορισμός και θα έχετε τη δυνατότητα για ηρεμία και ξεγνοιασιά.

Κοντά της, υπάρχουν άλλες τρεις παραλίες-διαμάντια του νησιού, που διαθέτουν και χώρους εστίασης και διαμονής. Το «Καλαμίτσι», το «Αβάλι» και τα «Καβαλικευτά», θα αποτυπωθούν στη μνήμη σας.

Η πρόσβαση στη Μεγάλη Πέτρα γίνεται οδικώς και είναι κάπως δυσπρόσιτη, ωστόσο το θέαμα και η εμπειρία, σας αποζημιώνουν στο έπακρο!

Περισσότερα… μέσα από τον φακό του παρακάτω βίντεο.