Παραλία Πρέβελη: Η μαγεία της φύσης καθηλώνει

Παραλία Πρέβελη. Ψάχνετε μέρος στην Ελλάδα που να συνδυάζει το φαράγγι με το ποτάμι, τη λιμνοθάλασσα με μια εντυπωσιακή αμμουδερή παραλία και ένα φοινικόδασος;

Σας το βρήκαμε. Η Πρέβελη ανήκει στον Νομό Ρεθύμνης, κοντά στο Λιβυκό πέλαγος και αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, στην περιοχή έμεινε ο βασιλιάς της Ιθάκης Οδυσσέας, μετά το πέρας του Τρωϊκού πολέμου. Στο φαράγγι «Κουρταλιώτης» που φέρει το όνομα του ομώνυμου ποταμού, διαμορφώνεται ένα «δέλτα» στο οποίο ξεπροβάλλει η Πρέβελη. Η παραλία, που είναι γνωστή και ως «Λίμνη Πρέβελης» ή «Φοίνικας» είναι πόλος έλξης για τουρίστες και ντόπιους, καθώς η αντίθεση της απαλής άμμου με τον βοτσαλωτό βυθό, θα σας σαγηνεύσει.

Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στο ξεχωριστό αυτό τοπίο, θα συναντήσετε το φοινικόδασος, στο οποίο ένας αστείρευτος φυσικός πλούτος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Για τους πιο τολμηρούς, διασχίζοντας ένα μονοπάτι και σκαρφαλώνοντας μερικά βράχια, θα αντικρίσετε τους καταρράκτες και τη μικρή λίμνη με τα καταπράσινα παγωμένα νερά.

Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη είτε οδικώς, μέσω της Μονής Πρέβελης, είτε ακτοπλοϊκώς, από το λιμάνι του Πλακιά.

Το παρακάτω βίντεο, θα σας κατευθύνει για μια εμπειρία πραγματικά αξέχαστη.