Κουκουβάγια: Η νόστιμη σαλάτα του Ρεθύμνου

Η σαλάτα κουκουβάγια η αλλιώς ντάκος είναι παραδοσιακή σαλάτα της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε

Υλικά

  • 5 παξιμάδια, μικρά
  • 2 χαρουποπαξίμαδα
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 ελιές, χωρίς κουκούτσια
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
  • Κρέμα βαλσάμικο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σπάμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα χαρουποπαξίμαδα με τα χέρια μας, τα βρέχουμε ελάχιστα με νερό, τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες (με τα υγρά τους), τις αλατοπιπερώνουμε και τις καλύπτουμε ομοιόμορφα με τη φέτα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη δημιουργώντας τα μάτια και τη μύτη μιας κουκουβάγιας.
  • Γαρνίρουμε με άνηθο, κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!