ΚΑΠΕ – Σούνιο: Η πιο γνωστή κρυφή παραλία της Αττικής

  • Παραλία Κάπε - Σούνιο

Σε απόσταση 62 χλμ. απ’ το κέντρο της Αθήνας, «κρύβεται» μια υπέροχη ακρογαλιά, η παραλία ΚΑΠΕ, ίσως η πιο γνωστή παραλία της Αττικής!

Μικρός κολπίσκος, βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, «μαγεύουν» τους επισκέπτες, οι οποίοι κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι, αφού πάντα τα… καλά νέα διαδίδονται με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης παραλίας, δεν είναι άλλη απ’ το ότι στο δεξί μέρος, αφού περάσει κανείς το μονοπάτι που έχει σχηματιστεί στα βράχια, υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία, εξίσου όμορφη και καθαρή, η οποία φιλοξενεί -κυρίως- γυμνιστές.

Για να φτάσει κανείς στην παραλία ΚΑΠΕ, θα πρέπει λίγο πριν τα Λεγρενά να ακολουθήσει δεξιά από την λεωφόρο Σουνίου τον δρόμο που οδηγεί στο ύψωμα, όπου πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο (αν είστε τυχεροί και βρείτε θέση) και να κατεβείτε τα 99 σκαλάκια, ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Πρέπει, πάντως, να είστε έτοιμοι να βρεθείτε (ακόμα και τις καθημερινές) σ’ ένα μικρό σημείο που συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου…

Η παραλία ΚΑΠΕ δεν είναι οργανωμένη, λειτουργεί όμως στο ύψωμα ένα καφέ, για να προμηθεύεστε τα απαραίτητα…

Δείτε πανοραμικές λήψεις από τη «διπλή» παραλία ΚΑΠΕ…