Ουράνιο Τόξο: Το ξενοδοχείο… φάντασμα του Γιάννη Πουλόπουλου

Ουράνιο Τόξο: Το ξενοδοχείο – στολίδι του αείμνηστου Γιάννη Πουλόπουλου που έγινε ξενοδοχείο… φάντασμα.

Το ξενοδοχείο την εποχή που χτίστηκε ήταν ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή της Άνοιξης με πολλούς celebrities και socialites της εποχής να περνούν ατελείωτες στιγμές στους χώρους του. Τη δεκαετία του 1980, μάλιστα, ήταν το μόνιμο κατάλυμα της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και στέκι των παικτών της Εθνικής του Αλκέτα Παναγούλια.

Το ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο» ήταν για χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στη ζωή του διάσημου τραγουδιστή, καθώς κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αποφάσισε να το νοικιάσει, αλλά με τραγικά αποτελέσματα, καθώς το καλοκαίρι του 2016, μετά από δικαστική απόφαση, αλλά και με τη βοήθεια δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, το ξενοδοχείο άνοιξε και όπως περιέγραψε τότε ο Πουλόπουλος: «Σοκαριστήκαμε με τις εικόνες βανδαλισμού που βλέπαμε σε όλους τους χώρους του.Όλα έσπασαν και λεηλατήθηκαν.Με βαριοπούλες είχαν σπάσει τους εσωτερικούς τοίχους, πόρτες, δάπεδα, υδραυλικά, είδη υγιεινής, πλακάκια, τηλεοράσεις, όλα.Έλειπαν τα κλιματιστικά και όλα τα ηλεκτρικά είδη από την κουζίνα, καθώς και το καταπληκτικό και πανάκριβο πιάνο, που ήταν στο ισόγειο και ήταν δώρο στον Γιάννη από τον μεγάλο μας συνθέτη.Αυτό που τους είχε απομείνει ήταν σε άθλια κατάσταση… Παραλάβαμε ένα ξενοδοχείο βανδαλισμένο, που δεν μπορεί πλέον να ξαναχτιστεί εύκολα, ειδικά σε τέτοιες περιόδους κρίσης».

Το κτίριο είναι κυριολεκτικά σχισμένο, ακόμη και τα πλακάκια και οι τοίχοι έχουν απογυμνωθεί σε ένα θέρετρο που ήταν ένα στολίδι για την περιοχή των Βορείων Προαστίων. Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα μοιάζει με ξενοδοχείο-φάντασμα από βανδαλισμούς και ερήμωση, με την οικογένεια Πουλόπουλου να κινείται νομικά για τα χρέη και τις ζημιές που έχει υποστεί το ξενοδοχείο.

Η δραματική εικόνα του ξενοδοχείου που έχτισε με αγάπη ο τραγουδιστής έγινε η αφορμή για να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, το 2017, με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του. Στις 23 Αυγούστου 2020 ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο Αττικό από πνευμονικό πρόβλημα.

Πλέον, τίποτα δεν θυμίζει το θρυλικό ξενοδοχείο «Rainbow» και τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος…