Αμμόγλωσσα Κεραμωτής: Εκεί όπου γη και θάλασσα γίνονται «ένα»

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής: Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Καβάλας υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες λουόμενους προσφέροντας μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία.

Η θάλασσα και το πευκόδασος της ακτής της Κεραμωτής συνθέτουν μια χαρακτηριστική ελληνική εικόνα στην παραλία με το όνομα «Αμμόγλωσσα». Πρόκειται για μια λωρίδα γης που εισχωρεί στη θάλασσα και απλώνεται στο μπλε του Αιγαίου. Η αμμουδιά συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι χάρη στα σχετικά ρηχά και ήρεμα νερά της, αναδεικνύοντας την ιδανική για οικογένειες.

Οργανωμένα beach bar, καφέ και ταβέρνες κυρίως με θαλασσινά, καθιστούν την περιοχή έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό! Μπορεί κανείς να πάει μέχρι τη Κεραμωτή με το υπεραστικό λεωφορείο που έχει προορισμό την Ξάνθη κι έπειτα να συνεχίσει με τα πόδια ή ταξί για την παραλία, αν δεν διαθέτει το δικό του όχημα…

Άλλωστε, μια επίσκεψη στην Αμμόγλωσσα επιβάλλεται αν βρεθεί κανείς στην Καβάλα, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία του είδους στην Ελλάδα, με μήκος που φτάνει στο ένα χιλιόμετρο!