Οϊμιάκον: Η πιο ψυχρή κατοικημένη περιοχή της γης

14/12/2022 13:01|WORLD TRAVEL|

Το Οϊμιάκον, ένας μικροσκοπικός οικισμός στη Ρωσία (με πληθυσμό περίπου 500 μόνιμους κατοίκους). Είναι εκείνο το μέρος του κόσμου όπου οι άνθρωποι υποφέρουν για να επιβιώσουν σχεδόν καθημερινά!

Γνωστό ως το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στη Γη, με τη θερμοκρασία το χειμώνα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ έως και -61 βαθμών Κελσίου, το Οϊμιάκον δεν… προσφέρεται για τουρισμό.

Η ζωή των ανθρώπων στο Okymakon είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αδιανόητη για όσους ζούμε σε χώρες που δεν ξέρουν τι θα πει θερμοκρασία κάτω των -20, πόσο μάλλον αυτές των -60 βαθμών Κελσίου.

Αλλά αυτό είναι επίσης ένα τέτοιο γεγονός που αποδεικνύει ότι η Γη μας είναι φοβερή, όπως και οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη μας, όπου είναι δυνατή ακόμη και η πιο αδύναμη ζωή, καλύπτεται από ανθρώπινο πληθυσμό.

Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους να ζουν σε τέτοια μέρη, να παλεύουν με όλες τις δυσκολίες και να κάνουν τη ζωή εφαρμόσιμη και πρακτική σε αυτούς τους σπάνιους προορισμούς.

Η θερμοκρασία στο Oymyakon πέφτει κάτω από το μηδέν κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους και η μέση θερμοκρασία στην πόλη πέφτει στους -58 βαθμούς Κελσίου τους χειμώνες. Έρχεται μια στιγμή που η θερμοκρασία φτάνει σε σημείο που ο εγκέφαλος μουδιάζει, οι άνθρωποι κρατούν τις μηχανές των οχημάτων τους σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο και τρώνε βαριά κρεατοσκευάσματα για να μείνουν ζωντανοί!
Αλλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί πολύ διαφορετικά και οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν καταλήξει σε μυριάδες κόλπα για να επιβιώσουν από το κρύο στην πόλη τους.

Χρησιμοποιούν εξωτερικές τουαλέτες καθώς τα υδραυλικά εσωτερικών χώρων παγώνουν τις περισσότερες φορές. Έχουν θερμαινόμενα γκαράζ για να κρατούν τα αυτοκίνητά τους εν κινήσει. Η γεωργία δεν είναι δυνατή στην παγωμένη γη, οπότε οι άνθρωποι επιβιώνουν κυρίως με σαρκοφάγα διατροφή.

Αν σκοπεύετε ποτέ να επισκεφτείτε αυτό το μέρος, θα δοκιμάσετε κρέας ταράνδου και κατεψυγμένα ψάρια ως τοπικές λιχουδιές. Μια άλλη εξέχουσα κουζίνα του τόπου είναι τα παγάκια φτιαγμένα με αίμα αλόγου σερβιρισμένα με μακαρόνια.

Όλα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσετε σε αυτό το κρύο μέρος.

Δείτε το βίντεο…

Photo Source: Depositphotos.com