Λιβίνιο: Ενας μαγικός προορισμός για χιονισμένα Χριστούγεννα

24/11/2022 10:38|WORLD TRAVEL|

Λιβίνιο: Εκεί που οι ιταλικές Αλπεις συνορεύουν με τις ελβετικές, θα βρείτε το Λιβίνιο, έναν μαγικό χειμερινό προορισμό για εγγυημένα χιονισμένα Χριστούγεννα.

Το Λιβίνιο ανήκει στον Δήμο της Λομβαρδίας και είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους χειμερινούς προορισμούς, δεχόμενο χιλιάδες επισκέπτες.

Το 2021 είχε 6.830 κατοίκους. Βρίσκεται στις Άλπεις, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Ο οικισμός είναι κτισμένος εντός κοιλάδας με ομαλές πλαγιές. Το Λιβίνιο αποτελεί αφορολόγητη ζώνη και μάλιστα, είναι ένας από τους δήμους που θα φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026.

Μέχρι τη δεκαετία του 1960 το Λιβίνιο ήταν ένα απομονωμένο χωριό χωρίς ηλεκτρισμό του οποίου η οικονομία βασιζόταν στην εποχιακή κτηνοτροφία. Το 1968 ολοκληρώθηκε ο ταμιευτήρας Λιβίνιο στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να κατασκευαστεί οδική πρόσβαση από την πλευρά της Ελβετίας.

Ακολούθως, το Λιβίνιο έγινε σημαντικός προορισμός για χειμερινό τουρισμό και κατασκευάστηκαν αναβατήρες για σκι και στις δύο πλαγιές της κοιλάδας.

Ηδη, το χιόνι έχει κάνει την… εμφάνισή του στην περιοχή και η χειμερινή σεζόν μόλις άνοιξε.

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο: