Τους πρέσβεις Βελγίου και Καναδά συνάντησε η Ολγα Κεφαλογιάννη

Σημαντικές συναντήσεις για την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη…

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρέσβη του Βελγίου κ. Marc Calcoen και την Πρέσβη του Καναδά κα Anne-Karine Asselin είχε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, στις οποίες παρέστησαν ο Διπλωματικός της Σύμβουλος και υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου.

Με τον Βέλγο Πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, η συζήτηση εστίασε στην αναβάθμιση του τομέα του τουρισμού στην ΕΕ.

Η Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να θεσμοποιηθεί το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού και να δοθεί περαιτέρω έμφαση στη πολιτική της ΕΕ για τον τουρισμό, δεδομένης της σημαντικής, πολυδιάστατης και αυξανόμενης σημασίας του για την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με την Καναδή Πρέσβη, συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη θεσμοποίηση και αναβάθμιση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Καναδά, σε ένα ευρύτερο φάσμα, πέραν της αύξησης των τουριστικών ροών, όπως οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών και ο οικολογικός τουρισμός.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για τη θεσμοποίηση, σε εύθετο χρόνο, της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και συζητήθηκε το ενδεχόμενο επίσκεψης της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού στον Καναδά.